Stemmen voor de architectuurprijs

Hoogeveen Voor de Jan Carmiggelt Prijs, de architectuurprijs van Hoogeveen, zijn 22 projecten voorgedragen. Het publiek kan daarop stemmen. Voor de vakjuryprijs zijn vijf woningen genomineerd.

De gemeente Hoogeveen en ArchitectuurPunt Drenthe hebben begin januari opgeroepen onderscheidende particuliere woningen en woningbouwprojecten die gebouwd zijn tussen 6 maart 2008 en nu in te zenden. De inschrijving liep tot en met 31 januari.

Er zijn 22 projecten voor de publieksprijs voorgedragen. Deze projecten zijn allemaal verschillend van aard en staan op diverse plekken in de gemeente. Toekomstige opdrachtgevers kunnen aan de hand van deze lijst inspiratie opdoen voor hun eigen ontwerp.

De Jan Carmiggelt Prijs is sinds 1988 de architectuurprijs van de gemeente Hoogeveen. De prijs is genoemd naar Jan Carmiggelt, die van 1890 tot 1925 gemeente-architect was. Hij heeft met zijn tientallen ontwerpen een belangrijke stempel gedrukt op de bouwkunst in Hoogeveen, waaronder de Oranjebuurt.

De gemeente heeft de prijs ingesteld om opdrachtgevers te stimuleren extra aandacht te besteden aan de architectonische kwaliteit van woningen. De laatste keer dat de prijs werd toegekend was in 2008, voor de markante bouw in Krakeel en Erflanden.

De jury, bestaande uit Annet Ritsema (Specht Architecten, Groningen), Bert Huisjes (Stedenbouwkundige, Nieuweroord) en Haiko Meijer (Onix NL), hebben de ingezonden projecten bezocht. Dat heeft geleid tot nominatie van vijf projecten voor de vakjuryprijs: Blankvoorn 26 (Slot Architectuur, Ruurlo), Blankvoorn 34 (De Tekenwerkplaats, Zwolle), Het Loo 31 (De Stijll, Hoogeveen), Kastanjelaan 8 (Dreessen Willemse Architecten, Heerlen) en de Van Limburg Stirumstraat 19 (De Stijll, Hoogeveen).

Het is aan het publiek om de publiekswinnaar te bepalen. Stemmen op een van de 22 projecten is mogelijk tot dinsdag op de website jancarmiggeltprijs.nl. De bekendmaking van de prijzen vindt plaats op vrijdag 23 februari.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.