Stempelactie en petitie voor broers Isaacs

De burgeracties komen op gang voor de broers Isaacs uit Assen, die mogelijk worden uitgezet. Zo wordt opgeroepen om met Darlington en Prosper Isaacs mee te gaan als ze moeten stempelen bij de vreemdelingenpolitie. Dat doen ze al vijftien jaar lang.

Dagblad van het Noorden, zaterdag 30 juli:

‘Elke dinsdag is een hel. ’s Ochtend melden de broers Darlington en Prosper Isaacs uit Assen tussen 8 en 8.30 uur zich dan op het politiebureau in de Drentse hoofdstad. Om een stempel op te halen. En elke dinsdag kunnen ze in verzekerde bewaring worden gesteld en worden uitgezet. Over vier dagen is het weer dinsdag. De broers wonen al vijftien jaar in Assen, maar hebben geen verblijfsvergunning. Uitzetting naar hun geboorteland Sierra Leone hangt hen nog steeds boven het hoofd.’

Plan

Na het artikel ontstond het idee om de broers te steunen tijdens het stempelen. De eerste actie is dinsdag 9 augustus om 8 uur op het hoofdkantoor van de politie in Assen aan de Balkengracht. ‘Je hoeft verder niets te doen. Het kost je hooguit 10 minuten, maar je laat zien dat je ze steunt en dat is erg belangrijk’, schrijven de organisatoren op de Facebookpagina Darlington, thuis in Assen.

Ingeburgerd

Darlington en Prosper Isaacs kwamen als 11- en 14-jarigen zonder ouders naar Nederland vanuit Sierra Leone. Ze studeerden aan de Universteit en het hbo, maar mogen nu niet aan het werk omdat ze geen verblijfsvergunning hebben. De politiek in Assen bereidt ook acties voor de broers voor. Daarbij is er een petitie die al bijna 8000 keer is getekend. Het verhaal van de broers wordt veel gedeeld op internet.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.