Stenen op Duits spoor: forse schade

De politie in het Duitse Meppen, net over de grens bij Klazienaveen, maakt jacht op vandalen die het treinverkeer tussen Emden en Rheine hebben ontregeld.

Door het spoor met stenen te bekogelen, hebben de onbekende daders deze week al voor 16.000 euro schade aangericht op en rond de spoorwegovergang Teglinger Straße in Meppen. Diverse magneetcontacten, waarmee passerende treinen onder mee spoorbomen aansturen, raakten maandag en dinsdag zo beschadigd dat ze vervangen moesten worden.

Los van die schade zijn stenen op de rails volgens de politie levensgevaarlijk, ook voor degenen die ze daar neerleggen of gooien. Ze kunnen als ware projectielen alle kanten op schieten bij het passeren van een trein. Daarom gaat dit vandalisme volgens de Bundespolizei veel verder dan een kwajongensstreek.

Beide dagen waren de vandalen actief tussen half acht en tien uur ‘s avonds. Daarom werd woensdag op dat tijdstip een helikopter ingezet in de hoop de daders zo te betrappen. Dat lukte niet. De politie bindt ouders in en rond Meppen op het hart dat het spoor geen speelplaats is. Met stenen aangerichte schade wordt verhaald op de daders, hoe jong die ook zijn.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.