Steun voor afzonderlijke investering rondweg Hollandscheveld

HOOGEVEEN Hollandscheveld krijgt de rondweg voor verkeer, die het centrum ontlast, binnen vijf jaar wellicht toch aangelegd. Dat werd donderdagavond duidelijk in de gemeenteraad.

Al zo’n veertig jaar maakt het dorp zich sterk voor de komst van de rondweg die de verkeersdruk op de Riegshoogtendijk en Het Hoekje moet verminderen. Het gaat om het doortrekken van de Mr. Cramerweg. Hollandscheveld vreest echter dat de gemeente met het afwaarderen van het zuidelijke deel van Riegmeer de geplande rondweg afserveert. De weg is nu gekoppeld aan ontwikkeling van het bedrijventerrein.

Gemeentebelangen, D66, SP en PvdA willen de verlenging van de Mr. Cramerweg wel opnemen in een afzonderlijk voorstel, los van Riegmeer. CDA en VVD staan daar evenmin afkerig tegenover, al wil het CDA wel ‘een integrale afweging’.

Over twee weken gaat de discussie verder, waarbij het college mogelijk opdracht krijgt scenario’s te onderzoeken, zodat uitvoering van de rondweg in de periode 2018-2021 kan plaatsvinden. GroenLinks wil van Riegmeer een energielandschap maken met zonnepanelen.

De ChristenUnie vindt dat de koppeling van de rondweg met Riegmeer kan blijven bestaan. De situatie is feitelijk niet veranderd, vindt de partij.

Voorzitter Henk Zomer van Plaatselijk Belang in Hollandscheveld, die donderdagavond de raad toesprak, toonde zich na afloop van de vergadering tevreden. ,,Er zit eindelijk weer beweging in. Veel partijen onderkennen het belang van de rondweg en hebben oog voor de verwachtingen die in het verleden zijn gewekt.’'

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.