Stilte rondom TT Museum: liefhebber start website om de boel aan te jagen

Oud-Assenaar Bertus Streutker en motorliefhebber probeert met een website weer vaart te krijgen in de opzet van het TT-Museum in Assen. Vanuit Suriname.

Er lijkt niets meer te gebeuren aan de oprichting van een TT-museum in Assen en dat moet anders, vindt de in oktober vorig jaar naar Suriname geëmigreerde Assenaar. Hij had lange tijd een mini-TT-museum aan huis en heeft een deel van zijn collectie aan de initiatiefnemers van een permanent TT-museum geschonken. Dit in de verwachting dat de initiatiefnemers - met mister TT Jaap Timmer als boegbeeld - snel tot resultaat zouden komen. Timmer was voorzitter van de sinds juli 2015 bestaande stichting TT-museum, maar hij overleed in februari dit jaar.

Financiële problemen

Sindsdien is het stil rond het museum en lijken de plannen te stuiten op gebrek aan geschikte ruimte en financiering van de exploitatie. De zoektocht naar een geschikt onderkomen voor het museum heeft tal van mogelijke plekken opgeleverd in de stad en rond het circuit, maar geen ervan lijkt haalbaar.

Met de website hoopt Streutker de aandacht voor de plannen weer op te vijzelen. Een oproep aan het publiek moet druk op de ketel zetten en ideeën opleveren hoe de machine weer in beweging kan komen. ‘Twee weten meer dan een’, zo schrijft Streutker op de ondersteuningssite, ‘Aan de hand van de reacties wordt gehoopt dat er weer beweging komt in de realisatie van het TT-museum in Assen.’

‘De boel ligt stil’

Streuker vanuit Suriname: „De boel ligt stil en het lijkt er op dat iedereen naar elkaar kijkt. Ook al woon ik nu 8000 kilometer verderop, ik voel me nog altijd betrokken bij de TT en het TT-museum. Dankzij het digitale tijdperk kan ik een steentje bijdragen en bovendien heb ik nog een verzameling die een bestemming moet krijgen.”

Streutker verzamelde jarenlang spullen die te maken hebben met de TT, waaronder motorpakken van bekende coureurs, allerhande publicaties, een indrukwekkende verzameling affiches en memorabilia. Een deel is in het tijdelijke museumdepot van de stichting terecht gekomen, maar Streutker hoopt vurig dat al zijn TT-spullen een plek krijgen waar het publiek ze kan zien.

Het stichtingsbestuur verwelkomt de virtuele steunbetuiging van harte. Steun is hard nodig en alle aandacht is goed. Het bestuur laat weten dat het inderdaad op dood spoor zit, maar dat het zich zeer binnenkort gaat beraden hoe het verder kan. Het is zeker niet zover dat de handdoek in de ring wordt gegooid.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.