Stoffelijk overschot Mattijn Lahuis (30) uit Hoogeveen gevonden in rivier Laos

De 30-jarige Mattijn Lahuis uit Hoogeveen is vrijdagmiddag dood aangetroffen in het Zuidoost-Aziatische land Laos. Hij bleek te zijn verdronken.

Dat heeft de familie van Lahuis zojuist bevestigd. Het lichaam is geïdentificeerd door de oudste broer van Mattijn.

Mattijn Lahuis uit Hoogeveen vermist in Laos na kajak-ongeval in jungle
Lees verder

De 30-jarige man uit Hoogeveen was bezig met een wereldreis met zijn vriendin. Samen met twee vrienden en gidsen maakte hij de afgelopen dagen een kajaktocht over de rivier de Nam Ha. Twee van de vier kajaks botsten tegen een boom waarbij Lahuis in het snel stromende water werd meegenomen. Zijn vrienden en familie zetten daarop een reddingsoperatie op poten. Er was nog hoop dat Mattijn Lahuis gewond in de jungle was beland. Er werd een crowdfundingactie gestart om de kosten voor het huren van een reddings- en zoekhelikopter te kunnen betalen.

Stroomafwaarts gevonden

Op de tweede dag van de zoektocht is het lichaam van Lahuis dan toch gevonden. Hij is uiteindelijk in de hoofdrivier Nam Tha gevonden, vertelt Jan Mark van Nunen namens de familie en zijn vriendin. De vindplaats van het lichaam is enkele tientallen kilometers stroomafwaarts van de plaats van het ongeluk. De zoekactie is gestaakt en er worden voorbereidingen getroffen om het lichaam terug te brengen naar Nederland.

,,De familie van Mattijn is diep geraakt door het trieste nieuws, maar ze zijn dankbaar voor alle steunbetuigingen en donaties die ze hebben ontvangen voor de zoekactie’’, aldus Van Nunen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.