Stoomcursus Sinterklaas voor kinderen azc

Kinderen in het asielzoekerscentrum van Hoogeveen vierden vrijdag Sinterklaas. Maar eerst kregen ze een stoomcursus over de tradities en gebruiken van het feest.

Voor de circa veertig asielzoekers die les krijgen op het Roelof van Echten College, locatie Julianastraat, was Sinterklaas nog een onbekend fenomeen. ,,Op twee Irakezen na die al familie in Nederland hadden, kende niemand het feest”, zegt docent Nederlands Magriet Muis. De tieners kregen les over het Sinterklaasverhaal, leerden de liedjes en maakten surprises. ,,We hebben verteld dat het voor tieners ook leuk is. Met het soort cadeau en de surprise mag je elkaar best een beetje plagen.”

Eenzelfde soort lesopzet was er op RSG Wolfsbos. ,,Ze vonden het geweldig”, vertelt Harma Graveland, coördinator van de internationale klassen. Tijdens de viering vrijdagochtend waren ze als kinderen zo blij met de berg pakjes. ,,We hebben de leerlingen lootjes laten trekken en voor klein bedrag konden ze cadeautjes kopen. Meteen na het trekken van de lootjes zeiden ze voor wie ze op pad moesten. Het was niet helemaal duidelijk geworden dat dit eigenlijk geheim moet blijven.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.