Storm blaast deel markt Assen weg

Wie woensdagmorgen de Brinkstraat van Assen opliep keek vreemd op: de warenmarkt was wel heel erg gekrompen. Een nieuwe trend voor 2018?

Nee hoor, de storm die woensdag over Nederland raasde, blies ook eenmalig een deel van de warenmarkt in Assen weg. Althans figuurlijk dan. Een groot aantal handelaren had eieren voor zijn geld gekozen en was thuis gebleven. Dat advies had ook Gerard Janssen uit Tynaarlo van zijn vrouw gekregen.

Ervaren braadworstbakker op tijd op aanwezig

De ervaren braadworst-, patat- en hamburgerbakker - ’’ik zit al veertig jaar in het vak’’ - gaf er echter geen gehoor aan en stond op tijd op zijn standplaats. ,,Er zitten twee kanten aan’’, legt hij. ,,Natuurlijk leg ik mijn bedrijf op deze manier wel een beetje in de waagschaal. Je neemt met deze wind met een aanhangwagen op de weg toch risico. Al waaide het vanmorgen nog niet echt hard hoor. En wanneer dit later op de dag wel het geval is, neem ik lekker de weg via Vries binnendoor naar huis.”

‘Je wil je klanten niet teleurstellen’

,,Aan de andere kant wil je je vaste klanten ook niet teleurstellen. Al denk ik niet dat het heel druk wordt vandaag.’’ Naast de waren van ‘Bij Gerard’ waren op de markt alleen de leveranciers van een lekkere hap en een gezonde maaltijd op komen dagen: loempia’s (2x), groenten- en fruit (2x), kaas (1x) en vis (1x).

Vis uit Spakenburg present

De laatste, visboer Willem de Graaf uit Spakenburg, verdiende daarbij enige credit. Toch twee uur onderweg geweest, bij aankomst zonder stroom zitten, moederziel alleen op de kop van de anders toch twee tot drie keer zo grote markt staan en nauwelijks klandizie. De terugreis werd op tijd aangevangen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.