Straf voor belagen sportwagen tijdens TT

Een 29-jarige man uit Hoogeveen is voor openlijke geweldpleging tijdens de TT van 2015 veroordeeld tot zes weken celstraf, waarvan de helft voorwaardelijk. Een 41-jarige Hollandschevelder kreeg voor zijn betrokkenheid bij het incident 40 uur taakstraf.

De twee hadden met een groep vrienden het Asser motorspektakel bezocht. Op weg naar de trein, waarmee zij ook waren gekomen, belaagden ze een auto. De sportieve wagen trok in de Stationsstraat de aandacht van TT-gangers, die flink alcohol hadden genuttigd.

De groep liep de straat op en versperde de bestuurder de doorgang. Vervolgens werd het voertuig omsingeld. De automobilist voelde zich bedreigd en trok op. Een man voor de auto raakte uit balans en belandde op de motorkap. Hij raakte kort buiten bewustzijn en er kwam zelfs een ambulance aan te pas.

Het incident leidde tot heftige reacties in de groep, die aan de auto begon te duwen en te trekken. De 29-jarige Hoogevener ramde daarbij op de voorruit. Hijzelf bleef dit in de rechtszaal glashard ontkennen, ook al had hij tegenover de politie bekend. De man die op de motorkap was beland, zei dat hij enkel wilde oversteken.

De rechter maakte korte metten met beide verhalen. De Hoogevener van 29 had al een strafblad. Hem werd om die reden een celstraf opgelegd. Hij en de Hollandschevelder moeten het slachtoffer bovendien ruim 2300 euro schadevergoeding betalen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.