Straf voor inbraak supermarkt Hoogeveen

Een 20-jarige man uit Amsterdam is woensdag voor een inbraak in een supermarkt in Hoogeveen veroordeeld tot 150 dagen cel, waarvan 99 dagen voorwaardelijk.

Het onvoorwaardelijke deel heeft de man in voorarrest uitgezeten. Daarnaast kreeg de man een werkstraf van zestig uur opgelegd.

Met twee onbekend gebleven personen reisde de Amsterdammer op 23 november af naar Drenthe. De mannen braken in een supermarkt aan De Weide in Hoogeveen en namen ruim 150 pakken sigaretten en sigaren mee. De inbraak werd door een beveiligingscamera vastgelegd. En ook het kenteken van de auto waarin de mannen reden werd geregistreerd.

De politie merkte later de auto op en de agenten zetten een achtervolging in. Alleen de 20-jarige Amsterdammer werd aangetroffen. In de kofferbak lag de lading gestolen tabak. Ook had de man een sleutel van een andere auto bij zich die later in Hoogeveen werd teruggevonden.

De 20-jarige heeft een fors strafblad op zijn naam staan. De rechter hield er rekening mee dat de man zijn leven probeert te beteren door een studie te volgen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.