Strijd over snelheid weg bij Sleen: 60, of toch 80? Bewoners mogen nu zelf hun mening geven

Na de provincie, de dorpsverenigingen en de gemeenteraad van Coevorden is het maandagavond de beurt aan dorpelingen zelf om hun oordeel te geven over de snelheid op de weg bij Sleen.

Moet de limiet op dit deel van de N376 verhoogd worden van 60 naar 80 kilometer per uur, zoals de provincie wil? Of moet de maximum snelheid 60 kilometer per uur blijven, zoals nu grotendeels het geval is tussen Noord-Sleen en Erm? Of is het verstandig de 60 kilometerzone zelfs uit te breiden tot aan Achterste Erm, zoals de drie belangenverenigingen in de aanliggende dorpen bepleiten?

Inloopbijeenkomst met Henk Brink

In mfc De Brink in Sleen is vanavond tussen half acht en half tien uur een inloopbijeenkomst, waarbij ook gedeputeerde Henk Brink (VVD) aanwezig is. De provincie wil de snelheid verhogen omdat andere vergelijkbare provinciale wegen deze limiet ook hebben. Een tweede argument is dat de inrichting van de weg aangepast moet worden, indien het toch 60 blijft.

Verdeeldheid is groot

De verdeeldheid over het plan is groot. De drie dorpsverenigingen wijzen op de vele scholieren die op de fiets de weg oversteken. En ze kijken naar de praktijk, want landelijk blijkt dat automobilisten gemiddeld 76 rijden op 60 kilometerwegen. Op 80 kilometerwegen is dat 87.

Volgens Dorpsbelangen Sleen-Diphoorn is in Sleen ongeveer de helft van de bevolking voorstander en de anderen vaak fervent tegenstander van het plan. De drie belangenclubs hebben ondanks de tweespalt besloten gezamenlijk op te trekken: vasthouden en uitbreiden van de 60 kilometerzone.

Limiet juist tien jaar geleden verlaagd

Coevorder raadsfracties haalden aan het vreemd te vinden dat dezelfde provincie tien jaar geleden de limiet bij Sleen juist verlaagde van 80 naar 60. De weg is volgens hen alleen maar drukker geworden. De zorgen zijn in ieder geval via een motie op Henk Brinks bureau beland.

Ook politiek bezorgd over snelheid bij Sleen
Lees verder
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.