Subsidieaanvraag Apple Museum Orvelte afgewezen

De gemeente Midden-Drenthe heeft een subsidieaanvraag van het Apple Museum in Orvelte afgewezen. Het ingediende ‘optimalisatieplan’ is volgens de gemeente niet innovatief genoeg, aldus Apple Museum-voorzitter Jan van Driel.

Het museum had een subsidie van 22.500 euro aangevraagd. Dat geld zou onder andere worden geïnvesteerd in leerplannen. „We krijgen steeds meer bezoekers, waaronder scholen en willen meer educatief bezig zijn. Als dat allemaal niet innovatief genoeg is, weet ik het ook niet meer. Laatst was er nog een onderwijzersgroep die het museum erg interessant vond”, vertelt Van Driel.

In het optimalisatieplan staan ook de voornemens om een Duits- en Engelstalige versie van de website te maken en audiorondleidingen voor mobiele telefoon te ontwikkelen. „Maar we hebben het ook over het behouden en werven van vrijwilligers, promotie en visieontwikkeling, dus een stukje continuïteit”, aldus Van Driel.

De gemeente heeft aangegeven met Van Driel om tafel te willen gaan, om te kijken wat er wel mogelijk is. „Dat werd mij in een brief verteld. Daarin stond dat ik na half augustus een telefoontje zou krijgen, maar dat is nog niet gebeurd.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.