Summerbreak Assen nu ook voor gezinnen

De Summerbreak in Assen groeit dit jaar uit tot een familie-evenement. Nieuwe sporten: golf en honkbal. De populaire wipe-outbaan keert terug.

De Summerbreak werd ooit door de gemeente Assen bedacht voor kinderen die niet op vakantie kunnen. De afgelopen jaren werd de feestweek, dit jaar van maandag 15 tot vrijdag 19 augustus, steeds een beetje groter en dat is ook met de huidige editie het geval. ,,We breiden het programma graag uit. Dit jaar bieden we ook golf en honkbal aan’’, zegt Rick Horst van AssenBeweegt.

Voor de Summerbreak werkt AssenBeweegt zoveel mogelijk samen. Bijvoorbeeld met honkbalvereniging The Pioneers. ,,Summerbreak is een week met sport, spel en cultuur. Maar dan vooral activiteiten die je normaal niet doet. Dus geen voetbal of volleybal’’, legt Horst uit.

,,Opa en oma mogen ook met de banaan achter de jetski"

Wat wel kan volgende week? Onder meer duiken, vliegvissen, leren programmeren, kettingen maken, beachvolleybal, karate, boogschieten, mountainbiken, survivallen en dansen. ,,Voor elk wat wils’’, zegt Horst. Was vroeger de Summerbreak speciaal voor kinderen, nu kunnen hele families zich aanmelden. Deels doordat AssenBeweegt dit jaar de Summerbreak met Vaart Welzijn organiseert. Horst: ,,Opa’s, oma’s, papa’s en mama’s worden gestimuleerd om mee te doen. Kinderen zijn de belangrijkste doelgroep, maar opa en oma mogen ook met de banaan achter de jetski.’’ Vorig jaar werd al de kinderspeelplaats in het leven geroepen voor kinderen tot 5 jaar oud.

Vorig jaar trok de Summerbreak iets meer dan 2000 deelnemers. Dit jaar hoopt de organisatie weer op nog iets meer. Populairste dag is de laatste, als de wipe-outbaan weer wordt opgezet. Dan roetsjen tientallen kinderen het weekend in.

Het terrein van de Summerbreak is dit jaar iets verschoven omdat de gemeente het gras draineerde. Het podium staat nu vlak bij het paviljoen aan de strandkant. ,,Ons podium met muziek valt gelijk op’’, zegt Horst.

En kinderen die niet uit Assen komen, mogen die ook meedoen? Jazeker, zegt Horst. ,,We controleren niet op woonplaats. Je kunt je gewoon aanmelden in de tent. Maar de meeste kinderen zullen gewoon uit Assen komen.” De weersverwachting voor volgende week is goed. Horst: ,,Het wordt volgende week vast druk bij de plas.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.