TEVV meldt zich aan bij KNVB voor volgend seizoen

TEVV maakt zich op voor een rentree. Aanvraagformulieren voor deelname aan de competitie van volgend seizoen gaan deze week de deur uit.

,,Wij gaan ons donderdag opnieuw registreren bij de Kamer van Koophandel en hebben de eerste gesprekken met onze aanstaande hoofdtrainer gevoerd.” Dat zegt Hendrik Bolk, de motor van het tijdelijke bestuur dat probeert de traditieclub nieuw leven in te blazen. Sinds een groep ontevreden leden in het voorjaar van 2016 een bestuurscoup forceerden om onder de vlag De Treffer ‘16 een doorstart te maken, leidt TEVV een sluimerend bestaan.

‘Al tachtig leden op papier’

Met de overdracht van de erfenis aan het dorpshuisbestuur in mei vorig jaar leek de club definitief ter ziele, totdat Hendrik Bolk een nieuwe poging waagde om de club uit de as te laten herrijzen. Hij zegt er vast van overtuigd te zijn dat die slaagt. ,,Ik heb al tachtig leden op papier staan die zich spontaan hebben aangemeld. Alles loopt van een leien dakje.”

Minimumeis vijftig leden

De gemeente Borger-Odoorn zal een eventuele rentree van TEVV niet in de weg staan. Voorwaarde is wel dat de club voldoet aan de minimumeis van vijftig spelende leden die de KNVB stelt. ,,Half juni sluit de overschrijvingstermijn. Dat is het ijkmoment”, zegt wethouder Niek Wind, die nog eens benadrukte dat Borger-Odoorn op basis van het gemeentebeleid de club niet kan weigeren.

WOZ en verkoopbedrag

Via een gesprek met de stichting Dorpsbelangen en Dorpshuis 2e Exloërmond en TEVV hoopt de gemeente meer duidelijkheid te krijgen hoe de overdracht van het oude clubgebouw van TEVV heeft plaatsgevonden. Treffer’16 plaatst vraagtekens bij de rechtmatigheid daarvan. Onder meer omdat in de verkoopakte sprake is van een bedrag van 110.000 euro, terwijl de WOZ-waarde jarenlang 198.000 euro was. Wind verklaart dat verschil als volgt: ,,De WOZ-waarde was op basis van pand plus grond, terwijl TEVV alleen eigenaar was van het clubgebouw.”

Tijdelijke units

De Treffer ‘16 maakt geen gebruik van de kleedkamers en de vroegere kantine van TEVV. De lichtinstallatie wordt middels een aggregaat van energie voorzien. De gemeente komt de club een stuk tegemoet met de plaatsing van een meterkast met slot ten behoeve van de stroomvoorziening. Daarnaast komen er tijdelijke units.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.