TT Circuit en Pottendijk bakkeleien voor Raad van State

Kartcircuit Pottendijk in Nieuw-Weerdinge heeft zich bij de Raad van State beklaagd over de gemeente Assen die niets wil doen tegen het rijden met karts op de Junior Track van het TT Circuit.

Directeur Piet Rodenburg vindt het oneerlijke concurrentie omdat het Junior Track met subsidie van de overheid is aangelegd. ,,De subsidie voor die baan is aangevraagd voor het rijden met motoren (NSF 100) maar niet voor karten’’, zegt hij. Hij heeft er in 2014 en 2015 flink wat last van gehad, zei hij.

Assen zit met kwestie in de maag. Eerst zou worden opgetreden, maar later weer niet. ,,Er wordt overleg gevoerd’’, zei een vertegenwoordiger van de gemeente vrijdag in Den Haag.

Gestopt met karten

Het Junior Track is een opleidingsbaan voor motorjeugd. Advocaat Robert van der Velde van het TT Circuit zei dat bij de opleiding ook karten hoort, maar daar moest Rodenburg bijna om lachen. Wel is het circuit in Assen vanwege de rechtszaak bij de Raad van State voorlopig gestopt met het verhuren van de Junior Track aan kartverenigingen.

De bal ligt nu bij de gemeente Assen. Die wees het handhavingsverzoek van Pottendijk af omdat het volgens het stadsbestuur alleen maar om concurrentie gaat. De rechtbank Noord-Nederland vond dat de gemeente zich hier te gemakkelijk van af heeft gemaakt en bepaalde dat Assen het handhavingsverzoek opnieuw moet behandelen. Het TT Circuit stapte vrijdag in hoger beroep naar de Raad van State om de uitspraak van de rechtbank van tafel te krijgen. Assen heeft nog geen nieuwe beslissing genomen op het handhavingsverzoek van kartcentrum.

Uitspraak van de Raad van State is over zes weken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.