TT Circuit en binnenstad werken samen

ASSEN De eerste voorzichtige samenwerking tussen TT Circuit en binnenstad is een feit: volgende week trekken coureurs van de British Superbike Assen in.

Het Circuit klopte zelf aan om over de samenwerking te praten. Volgende week donderdag komen de coureurs van de British Superbikes (zondag 2 oktober) in Engelse dubbeldekkers naar het Asser centrum. Daar volgt een wedstrijd tussen scholen. Zo moeten de leerlingen een motorband verwisselen, coureurs in de juiste volgorde zetten en bijvoorbeeld een selfie-actie doen. De beste klas mag zondag naar de wedstrijden. ,,We willen de jeugd warm maken voor motoren’’, zegt citymanager Ronald Obbes.

Simone FM zendt tussen 3 en 6 live uit vanuit een dubbeldekker op het Koopmansplein. Ook zijn er motordemonstraties. ,,Ik hoop dat dit het begin is van een mooie samenwerking’’, zegt Obbes.

Het is al jaren een wens om het TT Circuit meer te betrekken bij het festival in juni. ,,We hebben inmiddels zo’n breed netwerk, dat we volgend jaar tijdens het TT Festival een motorexpositie kunnen maken’’, vertelt Obbes. ,,Het zou mooi zijn als we samen met het circuit van juni echt een motormaand kunnen maken.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.