TT-Festival: driftcar en dragrace in stad

Dragraces, driftcars en motorstunts, ofwel ronkende motoren en schroeiend rubber. Vier dagen actie op het TT-Festival in Assen. De motor is terug in de stad.

Motorvermaak, kartraces en burn-outs maakten tot een aantal jaren geleden een wezenlijk onderdeel uit van het motorfeest tijdens de TT. De motor werd meer en meer verbannen en het festival een muziekfeest. De motor werd node gemist.

De organisatie zet dit jaar een belangrijke stap om de motor terug te brengen naar de binnenstad en meer verbinding met het TT-circuit te zoeken. Het aanbod aan motorvermaak is gevarieerd en beslaat liefst vier dagen.

Straatcircuit

Het festival opent woensdagavond 22 juni op de Vaart. Die wordt omgetoverd tot een heuse strip. Hier worden door speciale voertuigen en motoren dragraces gehouden. De gemeente heeft ervaring met de Vaart als straatcircuit door de demonstraties van Formule 1-wagens.

Wethouder Ruud Wiersema (Stadspartij Plop, festivals) is enthousiast over het motorprogramma. ,,Het past in onze ambities en die spreken ook anderen aan. Enkele grote sponsors hebben zich aan de activiteiten verbonden.’’

Lokale helden

Het programma van de donderdag geeft een podium aan de lokale helden. Zo vertoont Martijn Brink van Perfect Freestyle zijn motorstunts op de Weiersstraat. Dit wordt aangevuld met een optreden van American Spinningwheels. Op vrijdag staan op de Weiersstraat de stuntmannen van Daring Dantes met een klassieke auto- en motorstuntshow en veel vuur, maar ook de nodige humor. Op vrijdag zijn ook de traditionele TT Toertocht en de TT Nightride. Het aantal inschrijvingen hiervoor is al weer groot.

De vierde dag van het Festival, zaterdag, is voor Monster Energy ofwel extreme stunts en sporten met onder meer een demonstratie met een echte driftcar. Naast motoren en auto’s zijn alle dagen ook andere bijzondere voertuigen te zien. Zoals enorme tractoren en een grasmaaier met een straalmotor.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.