TT Festival verloopt rustig en gezellig: politie deelt voornamelijk verkeersboetes uit

Het TT Festival is rustig verlopen. De politie hoefde slechts enkele aanhoudingen te verrichten en deelde voornamelijk verkeersboetes uit.

Zaterdagnacht hield de politie een man aan voor opruiing en lokaalvredebreuk. De verdachte maakte amok toen hij van camping Vledder werd verwijderd wegens ongewenst gedrag.

De politie deed zaterdagavond ook nog onderzoek naar aanleiding van berichten op de sociale media over een op handen zijnde massale knokpartij op het festival, maar dat bleek fake nieuws te zijn.

Vals geld en een stroomstootwapen

In de nacht van vrijdag op zaterdag mishandelden twee feestgangers op het festivalterrein aan de Doevenkamp een agent. Een van de hen, een 31-jarige man uit Beilen, werd aangehouden. De agent kon zijn dienst voortzetten. Twee mensen werden aangehouden omdat ze betaalden met vals geld en één verdachte werd opgepakt omdat hij een stroomstootwapen bji bij zich had.

,,Het TT Festival is rustig verlopen'', zegt een woordvoerder van de gemeente. ,,De sfeer was geweldig en de mensen hebben genoten.''

Verkeersboetes

Diverse verkeerscontroles rond Assen leverden zaterdagavond 29 boetes op. De meeste prenten werden uitgedeeld voor te hard rijden. Vier bestuurders kregen een bekeuring voor rijden onder invloed. Ook vrijdag voerde de politie al verschillende verkeerscontroles uit. Toen werden zo'n 20 boetes uitgedeeld en vier rijbewijzen ingevorderd wegens te hard rijden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.