TT-VIPs stranden in de modder

Een recordaantal bezoekers en juichende verhalen over de TT. Maar er werd ook flink gemopperd. Over urenlange files en auto’s die strandden in de modder.

Rechtsomkeert

Een aantal VIP’s, door de provincie Drenthe uitgenodigd, maakte rechtsomkeert. Zij moesten na alle fileleed noodgedwongen ook nog eens parkeren op kilometers afstand van het circuit in een modderig weiland. De kleding was daar niet op aangepast.

Een smet op de organisatie, aldus de provincie. ,,Zo’n mooi evenement moet een visitekaartje zijn en dat was het zo niet’’, aldus VVD-gedeputeerde Henk Brink. Hij pleit voor een snelle evaluatie, om problemen in de toekomst te voorkomen. Locoburgemeester Maurice Hoogeveen (D66) van Assen sluit zich daar volledig bij aan. ,,We moeten hier samen met Rijkswaterstaat, politie, provincie en circuit grondig naar kijken. Het moet beter.’’

Slechte parkeerplaatsen

Dat de verder van de baan gelegen parkeerterreinen slecht zijn, is al jaren bekend. Ook bij het TT Circuit, dat zelf verantwoordelijk is voor de verkeersafwikkeling op het eigen terrein en de parkeervelden. Door het slechte weer waren de weilanden al heel nat. De organisatie hoopte dat wind en zon alsnog hun werk zouden doen. Toen er zaterdag en zondag nog een paar fikse plensbuien op de drassige landerijen vielen, waren ze onbegaanbaar.

Verkeer

De afwikkeling van het verkeer op de wegen rond het circuit zelf verliep ook veel te traag. Verstorende factor was dat de speciale route voor vips via Beilen/Hooghalen uit de routing was gehaald. De 2000 bezoekers met vipkaartjes mengden zich met het gewone verkeer, waardoor het bij de nieuwe afslag Assen Zuid snel vastliep.

Volgens voorzitter Arjan Bos van het TT Circuit werden de problemen vooral veroorzaakt door het recordaantal bezoekers aan de TT. Door de weersomstandigheden kwamen ook nog eens meer motorrijders met de auto. Ook werd volgens hem het verkeer onvoldoende gespreid.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.