'TT World, Fashion Outlet en IJscomplex in Assen moeten zorgen voor 2,5 miljoen bezoekers'

Een IJscomplex, een Fashion outlet en TT world zijn de drie hoofdattracties van de Toeristisch Recreatieve Zone (TRZ) bij het TT Circuit in Assen. Er worden 2,5 miljoen bezoekers per jaar verwacht.

De initiatiefnemers hebben een overeenkomst ondertekend om voor 185 miljoen euro te investeren in de TRZ. Het moet tussen de 660 en 895 structurele banen opleveren.

De TRZ is straks de enige grootschalige slechtweerlocatie in Drenthe, met landelijke uitstraling.

Enige grootschalige slechtweerlocatie

Assen-Zuid wordt met alle activititeiten volgens de initiatiefnemers aantrekkelijk voor dagtochten voor gezinnen en bij groepen die op zoek zijn naar ontspanning en actie.

Op het terrein van TT World komen activiteiten als VR Gaming, escape rooms, bowling en een trampolinepark. Het ijscomplex bestaat uit een skibaan van 300 meter en een ijshal voor ijshockey en shorttrack. De fashionoutlet krijgt het karakter van een dorp en wordt ingepast in het landschap.

De initiatiefnemers van het TT Hotel, TT Plaza, TT Hal en TT instituut haken af.

De papieren voor de Toeristisch Recreatieve Zone in Assen worden ondertekend. Foto: DvhN/Henk Wollerich

Witterdiep en beekdal

Een deel van het gebied is bestemd voor natuur. Er zijn plannen om het Witterdiep opnieuw te laten meanderen en een beekdal aan te leggen dat in verbinding staat met de Drentse Aa.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.