TT verwelkomt tienduizendste vriend

Yvonne Blomsma is de tienduizendste vriend van de Stichting Vrienden TT Circuit Assen. Ze werd verrast tijdens de jaarlijkse Vriendendag zaterdag.

De stichting bestaat acht jaar en heeft in die tijd een flinke club medestanders verzameld. De stichting begon als een tegengeluid tegen negatieve berichten over geluidshinder en milieuorganisaties die naar de rechtbank gingen om het TT-circuit. ,,Wij wilden juist het positieve geluid laten horen’’, zegt een woordvoerder van de stichting.

Op de achtste Vriendendag op het TT-circuit is het magische getal bereikt: tienduizend vrienden. Yvonne Blomsma (46) werd lid gemaakt door haar partner John Hartlief. Hij is fanatiek bezig, en heeft de afgelopen tijd 90 leden geworven.

Blomsma: ,,De liefde voor TT is me echt met de paplepel ingegoten. De eerste keer op het circuit was ik 11 jaar. Het regende, dus zaten we onder het plastic. Maar het was geweldig.’’ Blomsma is geboren en getogen in Assen maar woont nu in Schoonoord. ,,Maar waar je ook heen gaat, de TT gaat nooit meer weg.’’

Zij en haar partner krijgen een VIP-arrangement voor de TT-races volgend jaar. Daarmee kunnen ze hun geluk niet op. ,,Al ben ik doodziek, ik ga erheen. Geweldig om de race eens van de andere kant te zien.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.