Taakstraf, celstraf, geldboete en rij-ontzegging voor GHB-coureur

Een 26-jarige man uit Hoogeveen kreeg vrijdag 180 uur taakstraf, een maand voorwaardelijke celstraf, een geldboete van 500 euro en één jaar voorwaardelijke rijontzegging opgelegd. De man heeft zich schuldig gemaakt aan roekeloos rijgedrag (waarvoor de boete), het doorrijden nadat hij onder invloed een ongeval veroorzaakte en drugsbezit.

Met een slok GHB kroop de man in oktober 2014 achter het stuur en begaf zich bij De Wijk de A28 op in de richting van Hoogeveen. Zijn auto slingerde tijdens de rit gevaarlijk heen en weer over de weg. De man begaf zich op de vluchtstrook, wisselde in snelheden van 100 tot 150 kilometer per uur. Hij raasde langs de middenberm en ketste bij Hoogeveen tegen de vangrail. De man stuiterde door en raakte de achterkant van een paardentrailer. Als gevolg van de botsing kreeg de coureur een klapband en vielen er onderdelen van de auto. Ondanks alles hield de man zijn voet op het gaspedaal. Een kleine 2 kilometer verderop werd hij naar de kant van de weg gedirigeerd. Naast de man lag in de auto een fles met een halve liter GHB.

De brokkenpiloot kon zich door de GHB weinig meer herinneren van het hele voorval en de aanrijdingen stonden hem niet helder voor de geest. Daarom was hij niet gestopt. De rechter vond het een slap verhaal. ,,Hoe haalt u het in uw hoofd om zo de weg op te gaan?" De aangetroffen fles GHB was niet van verdachte. ,,Die had ik gekregen, maar die wou ik aan iemand geven." De rechter vroeg de man of hij besefte dat dat gelijk stond aan het dealen van harddrugs.

Zowel de rechter en de officier van justitie spraken van een levensgevaarlijke situatie op de snelweg die is ontstaan door toedoen van de man. ,,Het is meer geluk dan wijsheid geweest dat het niet erger is afgelopen", besloot de rechter.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.