Taakstraf voor poging inbraak Coevorder elektromotorenzaak

"Hij maakt zijn rol kleiner dan die is." Dat zei de officier van justitie vandaag over een 26-jarige man uit Coevorden die op 5 februari samen met een medeverdachte probeerde in te breken bij Hanken Electromotoren in Coevorden.

Volgens de aanklager was het een 'brutale poging’ tot inbraak. Ze eiste 100 uur taakstraf, waarvan 50 voorwaardelijk. De politierechter hield rekening met de persoonlijke omstandigheden van de Coevordenaar en zwakte de strafmaat af naar 60 uur taakstraf. De helft daarvan is voorwaardelijk.

Met een kompaan kwam de man die bewuste nacht het pand aan de Looweg in Coevorden binnen door deuren te forceren en een rolluik uit te nemen. De geplande inbraak mislukte omdat de eigenaar van het bedrijf de heren in en rond de zaak zag bewegen op camerabeelden. Hij belde de politie en de mannen werden in de kraag gevat.

Op het politiebureau vertelde de Coevordenaar dat hij geld had geleend van verkeerde mensen die hem onder druk zetten. Omdat hij zijn schuld bij deze lui niet kon betalen, ging hij naar eigen zeggen als 'hulp' mee op inbrekerspad. Hij had alleen op de uitkijk gestaan, zei hij. Op camerabeelden was te zien hoe de man rondsnuffelde in de electromotorenzaak.

De rechtszaak van de medeverdachte wordt binnenkort behandeld.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.