Taakstraf voor stelen vaatwasser in Borger

Een 27-jarige man uit Borger is veroordeeld tot 180 uur taakstraf en twee maanden voorwaardelijke cel voor twee inbraken in zijn woonplaats.

In december 2015 brak de man in bij de leegstaande, voormalige burgemeesterswoning aan de Nuisveen. Hij poogde een vaatwasser uit het keukenblok te wrikken, om deze vervolgens in te laden in de aanhanger achter zijn fiets. Niet het meest makkelijke object om mee te nemen, constateerde de rechter. De verdachte kon dat alleen maar beamen. Ook het huis bleek slecht gekozen: bij het betreden van de woning ging een stil alarm af. De politie hield de man kort daarop aan in het huis.

Stil plekje

In april was de man ook al eens aangehouden in andermans eigendom. Hij zocht destijds met zijn toenmalige vriendin een ‘stil plekje’ in een schuur aan de Rolderstraat. De man forceerde de deur, maar bij binnenkomst besloten de twee hun plannen te wijzigen. Ze zette spullen klaar bij de ingang, met de bedoeling ze later op te halen. Hun aanwezigheid werd ook hier echter opgemerkt door een inbraakdetector. De man probeerde bij aankomst van de politie te vluchten via de achterdeur, maar werd gegrepen door een achtervolgende speurhond.

Strafdossier van tien kantjes

Gezien het strafdossier van de man, dat inmiddels tien kantjes beslaat, vond de officier van justitie een werkstraf niet langer op zijn plaats. Daarom eiste zij vijf maanden gevangenisstraf, waarvan twee voorwaardelijk.

De rechter toonde zich milder. De man drinkt niet meer en woont sinds kort samen. Een positieve lijn, die de rechtbank niet wil onderbreken. De man kreeg daarom als laatste waarschuwing een werkstraf opgelegd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.