Tachtig bonnen voor fietszondaars

HOOGEVEEN Handhavers van de gemeente Hoogeveen hebben in 2015 in totaal tachtig bonnen uitgeschreven aan fietsers die het verbod in de Hoofdstraat overtraden.

De hoogte van de boete bedroeg, inclusief administratiekosten, 62 euro.

Dat heeft de gemeente aan deze krant laten weten, naar aanleiding van het jaarverslag Handhaving. Het toezicht op fietsen in de Hoofdstraat (verboden op donderdag, vrijdag en zaterdag) vloeit voort uit de wet Mulder, gericht op bestuursrechtelijke handhaving.

Gemeentebelangen gooide eerder dit jaar een balletje op over het eventueel opheffen van het fietsverbod in de Hoofdstraat, omdat er nauwelijks op gecontroleerd wordt. De partij wilde de mening horen van burgers en voedde de discussie op de eigen website met een aantal stellingen over het fietsverbod.

Volgens raadslid Bé Okken werd er veel gereageerd, maar is het beeld divers. ,,De meningen zijn verdeeld’’, zegt hij. ,,Zowel onder de bevolking als binnen onze fractie. Er zijn toch heel wat mensen die het fietsverbod overeind willen houden. Ze nemen het verminderde toezicht op de koop toe.’’

Gemeentebelangen heeft het onderwerp deze week weer op de agenda staan tijdens het fractie-overleg. ,,We moeten alle reacties goed evalueren en dan kijken wat we met de uitkomsten doen.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.