Tandarts Emmer-Compascuum failliet: 3000 patiënten misschien zonder tandarts

Zo’n 3000 patiënten van Tandheelkundig Centrum Compas komen misschien zonder tandarts te zitten nu de praktijk failliet is.

De tandartspraktijk aan de Spil in Emmer-Compascuum ging vorig jaar december al failliet. Curator Eddy Heuzeveldt heeft in de tussentijd geprobeerd om een koper voor de onderneming te zoeken, maar dat is tot nu toe niet gelukt.

Daarom kregen zo’n drieduizend patiënten van de praktijk vorige week een brief in de bus dat sluiting dreigde en dat ze waarschijnlijk op zoek moeten naar een nieuwe tandarts.

Opvallend

Volgens Heuzeveldt is het opvallend dat een tandartspraktijk failliet gaat in deze tijden. ,,Vrijwel elke praktijk heeft voldoende patiënten en er is juist een tekort aan tandartsen.’’

Faillissement door ziekte

Reden dat Tandheelkundig Centrum Compas de deuren moest sluiten, is ziekte van de tandarts. ,,Zij kon door een medisch probleem geen tandheelkundig werk meer doen’’, vertelt de curator.

Om de zaak toch draaiend te houden, heeft zij volgens hem twee zzp-tandartsen in dienst genomen. Omdat haar eigen omzet wegviel en de kosten toenamen door het inhuren van de zzp’ers, is de praktijk uiteindelijk failliet gegaan.

Last van tandartsentekort

Curator Eddy Heuzeveldt heeft de afgelopen zes weken naar een koper voor de praktijk gezocht. Daarbij heeft hij meerdere geïnteresseerde partijen gesproken. Maar dit liep volgens hem telkens stuk op het landelijk tekort aan tandartsen.

,,Mijn probleem als curator was dat ik deze partijen geen tandartsen kon leveren om de zaak draaiend te houden.’’

Drie medewerkers zonder baan

De afgelopen zes weken zijn de werkzaamheden in het Tandheelkundig Centrum voortgezet in de hoop dat een nieuwe koper zich zou melden. Een van de vier medewerkers van de praktijk heeft inmiddels een nieuwe baan, maar de andere drie zitten nu zonder werk. Hun contracten liepen dinsdag af.

De twee zzp-tandartsen die in de praktijk werkten, kunnen elders aan de slag.

Toch nog hoop

Hoewel het de afgelopen periode niet is gelukt om een opvolger te vinden, ziet curator Eddy Heuzeveldt kansen. Sinds hij vorige week een brief over het faillissement stuurde aan de patiënten van de praktijk, hebben twee nieuwe partijen zich toch nog bij hem gemeld.

,,Dus ik hoop dat op korte termijn toch nog iemand het bedrijf over gaat nemen.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.