Te weinig bewijs voor mishandelen agent in Emmen

Een 23-jarige man uit het Gelderse Nijkerk, die zich voor de rechter moest verantwoorden voor mishandeling van een politieagent in Emmen, kwam maandag goed weg. Hoewel de agent hem aanwees als dader, vond de rechter dat er te weinig bewijs was en sprak zij hem vrij.

De man was begin augustus vorig jaar met zijn voetbalteam op stap in Emmen. Een horecaondernemer in het centrum belde ’s nachts de politie omdat de groep zich in zijn zaak vervelend gedroeg: er werd met bier gegooid en ook werden meisjes lastiggevallen.

Buiten spraken enkele agenten de mannen aan, ze vroegen ze hun identiteitskaarten te laten zien. Daarmee waren niet alle mannen het eens en er ontstond geduw en getrek.

Een van de agenten verklaarde later dat een jongen plotseling heel hard met zijn hoofd tegen dat van hem aankwam, doordat die door een andere jongen werd geduwd. De ‘duwer’ was volgens de agent de man uit Nijkerk. Die ontkende alles. “De agent sloeg mij ineens in het gezicht en daarna in de boeien, terwijl ik niks deed”, zei de man in de rechtszaal.

De politie noteerde allerlei namen van getuigen, maar verhoorde behalve de verdachte verder niemand. Ook viel het de rechter op dat in het dossier van de zaak geen verklaringen andere politieagenten zaten. Daarom vond ze dat er te weinig bewijs was en kon de Nijkerker naar huis zonder dat hij de boete van 350 euro moest betalen, die de officier van justitie tijdens de rechtszaak eiste.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.