Tegenstanders Happy World naar rechter

Drie tegenstanders van wereldrestaurant Happy World op het bedrijvenpark in Assen stappen dinsdag naar de bestuursrechter.

Ze willen dat de rechtbank in Groningen de vergunning, die burgemeester en wethouders van Assen Happy World gaven, vernietigt. De drie – de wokrestaurants Jasmijn Garden en Drenthe in Ubbena en vastgoedbeheerder Aprisco – voelen zich daarbij gesterkt door het advies van de onafhankelijke bezwarencommissie in Assen. Die gaf het college ook al een tik op de vingers.

Uitzondering

De protesterende partijen beroepen zich op de gemeentelijke nota detailhandel en horeca. Daarin staat dat nieuwe restaurants alleen nog in het centrum van Assen mogen komen. B & W van Assen maakten een uitzondering voor Happy World, vanwege de in de ogen van het college speciale plek aan de Aziëweg nabij de A28. ,,Het versterkt de noordelijke entree van de stad, met een McDonald's en benzinepomp er tegenover''.

De advocaat van de tegenstanders, Peter Sluyter, is daar niet van onder de indruk. Hij zegt bij RTV Drenthe dat er veel te gemakkelijk 'een speciale plek' van is gemaakt. "Als je zo gemakkelijk een plek als iets bijzonders bestempelt kun je je eigen gemeentelijke beleidsnota net zo goed direct in de prullenbak gooien.''

Gevoeligheden

De komst van wereldrestaurants houdt op meer plekken in het noorden de gemoederen bezig. Zo kwam er kritiek op de vestiging van Puur in Emmen, nadat het college het bestemmingsplan daarvoor speciaal veranderde. Vastgoedbeheerder Synvast, dat zelf plannen heeft voor een wereldrestaurant in winkelcentrum De Weiert, stapte naar de rechter omdat het college zich niet aan mondelinge afspraken zou hebben gehouden. SynVest verloor die zaak. Ook in Leeuwarden ligt de komst van een wereldrestaurant aan de Heliconweg erg gevoelig bij omwonenden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.