Tegenstanders windmolens opnieuw naar Den Haag

Zo’n twintig actievoerders tegen de windmolens in de Drentse Veenkoloniën gaan donderdagmiddag naar Den Haag. Ze bezoeken daar deel twee van het roerige Kamerdebat dat op 5 oktober nogal uit de hand liep.

Uit de kamer gezet

Op die vijfde van oktober werden zo’n twaalf Drentse demonstranten van Platform Storm door de politie uit de Tweede Kamer gezet omdat ze de commissievergadering over energie verstoorden.

Ze maakten zich kwaad over minister Henk Kamp (VVD), die de beantwoording van de vragen over de windmolens maar bleef uitstellen. Al uren zaten ze op de publieke tribune van de Tweede Kamer en pas met nog slechts een kwartier te gaan, sneed Kamp het windmolenpark aan.

Vanmiddag deel twee

Het debat werd geschorst en er was onvoldoende tijd om het debat af te maken. Vanmiddag dus deel twee. Het debat is tussen 16 en 18 uur via deze link live te volgen.

Zware wissel

„De mensen die destijds uit de Kamer zijn gezet, gaan vandaag niet mee”, zegt voorzitter Karl Voshaart van Platform Storm. „De vorige keer heeft toch best een zware wissel op ze getrokken.” Vandaag geen rare dingen, verwacht Voshaart. „We gaan niet in herhaling vallen. Vandaag blijven we rustig.” Hij is even stil. „Tenminste, dat denk ik. Je weet het natuurlijk nooit.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.