Tennisballen met wiet over gevangenismuur Veenhuizen

Een 32-jarige man heeft tennisballen gevuld met wiet over de muur van de gevangenis in Veenhuizen geslagen. Dat bleek maandag bij de politierechter.

De verdachte uit Groningen verklaarde dat hij een telefoontje had gekregen van een kennis die in de gevangenis zat. De Groninger had zelf ook een celstraf uitgezeten in Veenhuizen. Ze spraken af dat hij op 26 januari op een bepaald tijdstip tennisballen met softdrugs over de gevangenismuur op de luchtplaats zou slaan. De ballen kwamen niet op de luchtplaats terecht, maar op een grasveld waar gedetineerden helemaal niet bij konden.

Bewakers hadden het in de gaten. De Groninger had op dat moment 20 gram wiet in tennisballen over de muur geslagen. Hij zat nog in de proeftijd van een eerdere veroordeling. ,,Ik zag de ernst van de situatie niet in”, verklaarde hij. De verdachte kreeg de geprepareerde tennisballen naar eigen zeggen van iemand anders. Van wie werd op de zitting maandag niet duidelijk. De man is door de politierechter veroordeeld tot een werkstraf van vijftig uur.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.