Tennisvereniging REO uit Roden ziet verhuizing vanwege de plannen voor uitbreiding van Roden helemaal niet zitten. ,,Het is kapitaalvernietiging!”

,,We hebben nu een fantastisch mooi tennispark”, zegt Mark de Vos, voorzitter van REO. De gemeente Noordenveld wil Roden uitbreiden aan de zuidkant, omdat veel woningen bijgebouwd moeten worden. De sportverenigingen moeten dan uitwijken. ,,Ons park is één van de mooiste van het Noorden, misschien wel van heel Nederland.”

Fouten

Het college wil de korfbal-, tennis-, hockey- en voetbalvereniging in de toekomst het liefst samenbrengen op één centrale locatie, maar dat ziet REO niet zitten. ,,In het plan waarover de gemeenteraad spreekt is de oppervlakte van het tennispark de helft van wat het nu is, en van wat we ook nodig hebben. Als dat soort fouten erin staan vind ik dat je aan de bel moet trekken”, zegt De Vos.

De vereniging met zo’n vijfhonderd leden vindt verhuizen kapitaalvernietiging. Recent is de kantine volledig vernieuwd en ook kreeg de club nieuwe padelbanen. Daarnaast staan investeringen op stapel: ,,Onze hal moet gewoon beter geïsoleerd worden. Er zitten gaten in, daar moet echt wel wat aan gebeuren. Ook de vloer is aan vervanging toe. Dat gaat om een grote hap uit onze begroting.”

Volgens De Vos willen veel leden absoluut niet dat de club verhuist. Het bestuur van REO vreest daarom dat verhuizing en het centraliseren van de clubs zal leiden tot afnemend enthousiasme en dalende inzet bij leden. Met een brief aan de gemeenteraad wil het bestuur daarom aan iedereen duidelijk maken wat het standpunt van de club is.

Manege

In tegenstelling tot REO wil manege De Hulhorst juist graag verhuizen. Hun onderkomen aan de Hullenweg is verouderd. De gemeenteraad ging onlangs akkoord met een voorbereidingskrediet voor verhuizing. Gedacht wordt aan De Esweg, tussen Roden en Roderesch. De definitieve keuze volgt binnenkort.

Op 17 mei heeft de gemeenteraad een avond uitgetrokken om te debatteren over Roden-Zuid. Alle onderdelen van het plan komen dan aan de orde.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe