Teruglezen: President No Surrender Emmen voor strafrechter

President E.K. (48) van het Emmer chapter van motorclub No Surrender moet donderdag voor de rechtbank verschijnen op verdenking van drugshandel.

De 48-jarige man uit Zwartemeer werd 13 januari opgepakt. Op die dag werd ook een inval gedaan in het clubhuis van No Surrender in Emmen.

Verdachte ontkent drugshandel

Bij een inval in het toenmalige huis van K. in Klazienaveen werd 1,6 gram speed gevonden. Volgens het OM heeft hij tussen februari 2015 tot aan zijn arrestie in drugs gehandeld. K., die al weer geruime tijd op vrije voeten is, heeft altijd ontkend.

De man zegt dat hij de speed had voor eigen gebruik en nu clean is. K., is de tweede man achter No Surrender-captain Henk Kuipers.

Uitstel

De planning is dat de strafzaak inhoudelijk wordt behandeld. Maar Advocaat Roy van der Wal van K. gaat om uitstel vragen. Een kroongetuige, de belangrijkste getuige tegen K., is volgens Van der Wal mogelijk op ongeoorloofde wijze beïnvloed tijdens een getuigenverhoor in de extra beveiligde bunker van de rechtbank in Amsterdam.

De getuige, een ex-lid van No Surrender, zou tijdens het verhoor veelvuldig zijn aangesproken door een beveiliger. Van der Wal wil daar ophelding over. De advocaat wil de beveiliger onder ede horen.

De rechtbank heeft aangekondigd op de zitting te beslissing of het verzoek van Van der Wal al dan niet wordt ingewilligd.

Live Blog President No Surrender voor rechtbank
 
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.