Teruglezen: Stratenmaker voor rechter om brute verkrachting

Een 29-jarige stratenmaker uit Orvelte staat maandag voor de rechter in Assen. Hij zou een meisje (18) uit Emmen bruut hebben verkracht.

Het slachtoffer werd om tien uur ’s avonds op de Houtweg in Emmen van de fiets getrokken, met een stratenmakershamer geslagen tegen haar voorhoofd en kaak en in de bosjes verkracht.

Meer slachtoffers

De verdachte (29) heeft meer slachtoffers gemaakt. De stratenmaker zou bij Beilen een meisje hebben belaagd. Ook is hij veroordeeld voor poging tot doodslag op een zwangere vrouw in Zuidbroek.

Net als in mei in Emmen werd in Smalbroek bij Beilen een meisje van haar fiets getrokken. Het meisje uit Beilen sloeg en schopte van zich af en begon te gillen. De man stapte daarop in de auto en reed weg. Dat gebeurde in januari 2012.

Het Openbaar Ministerie kwam niet verder met het onderzoek. De zaak werd geseponeerd. Het meisje pikte dit niet en stapte naar het hof in Leeuwarden. Het hof bepaalde dat het onderzoek moest worden heropend.

Poging tot doodslag

Duidelijk is dat dezelfde man nu wordt verdacht van een ernstig zedenmisdrijf. Hij zou in mei van dit jaar aan de Houtweg in Emmen een 18-jarig meisje met een stratenmakershamer hebben geslagen en verkracht. Toen hij werd opgepakt voor de verkrachting had hij er net een gevangenisstraf opzitten.

De man is in november 2012 veroordeeld tot drie jaar cel. Tijdens een seksdate in Zuidbroek sloeg hij een vrouw meerdere keren met een hamer op het hoofd en tegen haar buik, terwijl ze 34 weken zwanger was.

De man wordt nu vervolgd voor het zedenmisdrijf in Emmen en vrijheidsberoving van het meisje in Smalbroek.

Geen eis

De zaak is aangehouden, omdat de rechtbank meer onderzoek wenst. Vandaag volgt dus nog geen eis.

Verslaggevers Danielle Molenaar en Marjolein Knol waren bij de rechtszaak aanwezig, hieronder lees je het liveblog terug.

Live Blog Stratenmaker voor rechter om brute verkrachting
 
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.