Ron Buurman (links) en Maurice Jansen beginnen een nieuw avontuur op het Emmer Marktplein: The Dinner Club

The Dinner Club in Emmen: ook markant, maar dan anders (met droogijs een wow-effect aan tafel)

Ron Buurman (links) en Maurice Jansen beginnen een nieuw avontuur op het Emmer Marktplein: The Dinner Club Foto: Boudewijn Benting

Op het Emmer Marktplein viel eind oktober na 17 jaar het doek voor Grand Café Markant. Zo gauw de coronaregels het toelaten, gaat het doek weer op. Voor een geheel nieuw horecabedrijf: The Dinner Club. ,,Chique, maar wel met een knipoog’’, zegt bedrijfsleider Ron Buurman.

The Dinner Club wordt het derde horecabedrijf van Maurice Jansen (46) uit Emmen. In Barger-Oosterveld heeft hij het Amerikaanse steakhouse Good Fella’s en in Weerdinge het Ierse restaurant Flanagan’s. The Dinner Club wordt geen bedrijf waar de naam van een land aan vastgeplakt kan worden. Niet qua gerechten en ook niet qua aankleding.

loading


,,Wat het wel wordt? Een restaurant voor lekkere gerechten, die op een eigentijdse manier worden gepresenteerd’’, zegt bedrijfsleider Ron Buurman (36). Hij licht alvast een tipje van de sluier op. ,,We gaan gebruik maken van droogijs. Dat zorgt echt voor een wow-effect aan tafel.’’

Miniplaybackshow

Dat vraagt om uitleg. ,,Weet je nog van vroeger, de Miniplaybackhow van Henny Huisman? Dan gingen de kandidaten door een soort nevel de winkel uit en het podium op. Dat krijgen wij ook, maar kleinschalig, op het bord. We maken gebruik van een bevroren substantie die verdampt. Dat is echt iets bijzonders om te zien.’’

Wat volgens Buurman ook heel mooi wordt, is het interieur. ,,In de zaak komen veel zwarte banken, waar je heerlijk op kunt zitten tijdens het eten. De grote bar komt middenin de zaak en er wordt gebruik gemaakt van sfeervolle led-verlichting.’’

Dat de uitbater verknocht is aan Emmen, is achterin het pand goed te zien. Daar is een bijzondere graffiti gemaakt met afbeeldingen van karakteristieke Emmer gebouwen: van gasbol tot Atlas-theater, van Grote Kerk tot de gloednieuwe Hondsrugtoren. Wie goed kijkt, ziet dat ook de restaurants Good Fella’s en Flanagan’s niet ontbreken.

loading

Buurman: ,,Er komen in The Dinner Club veel chique elementen, maar niet zo dat mensen niet naar binnen durven omdat het te chique of heel duur is.’’ En hoe zit het met de gerechten? Wat kunnen mensen verwachten? A la carte: vlees, vis en vegetarisch. Met daarbij bijzondere tussengerechtjes. Ook krijgen we sushi.’’

loading


Markant sloot eind oktober de deuren. De verbouw van het pand begon in november. De bedoeling was om eind dit jaar daarmee klaar te zijn, maar vanwege de coronacrisis hoeft er nu geen haast gemaakt te worden. Zeker tot half januari is de horeca dicht.

Buurman kent het klappen van de zweep. Hij verdiende tot begin dit jaar fulltime de kost als diskjockey. Daar begon hij op zijn achttiende mee. Vanwege corona viel opeens al het werk weg. ,,Op een dag vroeg Maurice mij of ik bedrijfsleider wilde worden in zijn nieuwe zaak. We kennen elkaar al lang. Ik hoefde er niet lang over na te denken. Niet alleen omdat ik werk zocht, maar vooral omdat dit iets is dat heel goed bij mij past.’’

loading

Buurman gaat niet helemaal stoppen als diskjockey, maar zal wel veel minder achter de draaitafels te zien zijn. The Dinner Club gaat niet alleen ‘s avonds open, maar ook overdag. Voor mensen die willen lunchen. ,,De nadruk ligt op eten, maar mensen kunnen hier straks overdag ook terecht om iets te drinken’’, zegt Buurman.

‘s Avonds kunnen er alleen eters terecht. Ook als alle nagerechten op zijn en de muziek wat harder wordt gezet. ,,Dan gaat voor de liefhebbers het gezellige avondje uit gewoon door.’’’ In The Dinner Club komen zo’n honderd zitplaatsen. Dit is exclusief het terras. ,,We zitten aan het Marktplein. We zouden wel gek zijn om daar in het zomerseizoen geen terras neer te zetten.’’


menu