Tien Drentse scholen jagen op afval met een stekker

Tien scholen in de gemeenten Emmen, Coevorden en Hoogeveen doen mee aan een E-waste race: ze zamelen zo veel mogelijk ‘afval met een stekker’ in. Een gastles bij De Goudvink in Hoogeveen vormde maandag de aftrap.

De inzameling van kapot klein elektronisch afval loopt van 29 mei tot en met 23 juni. De winnende groep mag kiezen: een schoolreisje naar het Nemo Science Museum in Amsterdam of vijftien Asus ZenPads. De nummer twee krijgt de andere mooie prijs.

De E-waste race is leerzaam en zorgt ervoor dat minder schadelijke stoffen in het milieu terechtkomen. Het maakt bovendien het hergebruik van materialen gemakkelijk en dit betekent dat minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. De Drentse E-waste race is een initiatief van Virol, Area Reiniging en Weee Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door Asus.

De deelnemende Emmer basisscholen zijn: de Kardinaal Alfrinkschool, de Tine Markusschool, De Esdoorn, Het Anker en De IJsvogel. Naast De Goudvink doen in de gemeente Hoogeveen Het Spectrum en de Eben Haëzerschool (Hollandscheveld) mee. De Anwende in Aalden en de Burgemeester S.J. van Royenschool in Schoonoord zijn de deelnemers uit de gemeente Coevorden.

menu