Tientallen bezoekers voor kijkmiddag veiling verkeerspark

Mensen die mee willen bieden op de veiling van de inventaris van het voormalig Verkeerspark in Assen konden vrijdag de veilingstukken bekijken.

Twee van de eerste bezoekers in de loods in Oosterwolde zijn ziekenhuismedewerker Robin Oort (34) en zijn gepensioneerde vader Henk (68). ,,Ik heb nog foto’s van mezelf als klein jongetje in de politiewagen, daarom heeft die wel mijn interesse”, straalt Robin. Of vader en zoon ook daadwerkelijk een bod zullen uitbrengen, weten ze nog niet ,,Dat hangt heel erg van de prijs af. Mensen bieden soms idiote bedragen”, legt vader Oort uit. ,,En ik heb nog niets overlegd met mijn vriendin thuis”, vult zijn zoon lachend aan.

Zo bezoeken vrijdagmiddag tientallen nieuwsgierige mensen de loods. Een man komt op de fiets even een kijkje nemen ,,Toch wel even nieuwsgierig wat er allemaal staat hè”, roept hij terwijl hij van zijn fiets stapt.

Er zijn ook bezoekers die zich door meer dan nostalgische gevoelens of nieuwsgierigheid alleen laten leiden. Zo hebben Rudy Hanenbergh en Joop Lanjouw serieuze interesse in de locomotief. ,,Wij zijn bestuursleden van het Smalspoor Museum in Erica. We hebben van tevoren al eens eerder contact gehad over de locomotief, maar we werden het niet eens over de prijs. Nu proberen we het opnieuw”, licht Hanen- bergh hun bezoek toe.

Op het dieseltreintje dat compleet met spoorrails, wagons en een exra motorblok geleverd wordt, stond gistermiddag al een online bod van meer dan 1000 euro. ,,We hebben onze eindprijs in gedachten, maar mensen zijn nu erg tegen elkaar aan het opbieden. Je moet goed opletten dat je daar niet in meegaat.”

Geïnteresseerden hebben nog tot 24 november om hun bod uit te brengen in de onlineveiling.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.