Tijdelijke testlocatie en extra quarantainemaatregel voor Staphorst om aantal besmettingen terug te dringen

Staphorst krijgt vanaf zaterdag een tijdelijke teststraat. Foto: Gerrit Boer

Om het aantal coronabesmettingen in de gemeente Staphorst terug te dringen, heeft de GGD IJsselland een extra maatregel genomen. Voortaan worden huisgenoten van nauwe contacten die positief hebben getest, gevraagd om in quarantaine te gaan.

Daarnaast krijgt Staphorst een tijdelijke testlocatie. Deze wordt vanaf zaterdag in gebruik genomen. De testlocatie komt in de sporthal aan de Hoogeweg. Deze is zeven dagen in de week open, van 10.00 tot 12.00 en van 17.00 tot 19.00 uur. Inwoners van de gemeente Staphorst kunnen hier de komende twee weken op afspraak terecht voor een coronatest.

De gemeente Staphorst kent relatief gezien bijna de meeste besmettingen van Nederland. „We zien dalende cijfers in onze gemeente, maar deze daling blijft zeer licht. Iedere dag testen er nog veel Staphorsters positief op corona en daar maak ik mij zorgen om”, zegt burgemeester Gerrit Jan Kok. Vandaag werden er zestien nieuwe besmettingen gemeld in Staphorst.

„Daarom roep ik onze inwoners op om zich bij klachten te laten testen. Ook als je maar hele lichte klachten hebt”, benadrukt de burgemeester.

‘Volg de adviezen op’

Gonnie van Kranenburg, projectmanager team Corona van GGD IJsselland, noemt testen een belangrijk middel, maar vindt het ook van belang dat de adviezen worden opgevolgd die medewerkers van het bron- en contactonderzoek geven. „Met name wat betreft quarantaine.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu