Tijgermuggen duiken op in Assen

Drie tijgermuggen zijn aangetroffen bij een bandenhandel op het stadsbedrijventerrein in Assen. Omdat deze insecten infectieziekten als knokkelkoorts kunnen overbrengen, heeft de Voedsel en Waren Autoriteit meteen maatregelen genomen om de muggen te bestrijden. Mogelijke broedplaatsen zijn verwijderd of behandeld.

Bij het Asser bandenbedrijf werden de afgelopen jaren al vaker 's zomers tijgermuggen aangetroffen. Omwonenden krijgen een brief waarin ze op de hoogte worden gesteld. Hen wordt gevraagd zo nodig medewerking te verlenen aan de bestrijding. Ook krijgen zij verdere informatie over de tijgermug.

Dit insect is afkomstig uit Azië, maar larven komen geregeld met de import van goederen terecht in Nederland. De exotische steekmuggen hebben hun leefgebied al uitgebreid naar Frankrijk, Spanje, Italië en Amerika. De autoriteiten willen voorkomen dat ze zich permanent in Nederland vestigen.

Juist de bandenhandel is een sector die vaker met dit probleem te maken heeft. De overheid heeft in 2013 een convenant gesloten met de koepelorganisatie voor de banden- en wielenbranche (VACO) om de import van tijgermuggen in autobanden tegen te gaan.

Lees hier meer over tijgermuggen

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.