Toch contract Achmea en Treant

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea en de Treant Zorggroep hebben toch nog een contract gesloten voor de vergoeding van zorg in 2016.

Beide partijen hebben dinsdagmiddag opnieuw overleg gevoerd, nadat Achmea vorige week de onderhandelingen afbrak omdat Treant vast zou blijven houden aan veel te hoge tarieven. ,,Ik ben blij dat we er samen uitgekomen zijn'', zegt directeur zorginkoop van Achmea Olivier Gerrits. ,,We hadden eerder al aangegeven de zorg ook zonder overeenstemming te zullen vergoeden. Een contract maakt de afhandeling van nota's voor beide partijen makkelijker en het geeft onze verzekerden en de patiënten van Treant natuurlijk meer duidelijkheid.”

Partijen hebben ook afspraken gemaakt om in samen met externe stakeholders, zoals huisartsen, te gaan werken aan een toekomstbestendig plan voor de zorg in Drenthe.

,,Het is mooi dat we al onze verzekerden 100 procent duidelijkheid kunnen geven over de ziekenhuiscontractering. Ook in 2016 kunnen verzekerden met een naturapolis in elk ziekenhuis terecht”, vervolgt Gerrits.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.