Toch gratis theaterkaartje voor álle Emmer scholieren

Alle 9000 leerlingen in het basisonderwijs in Emmen krijgen een gratis kaartje voor een voorstelling in het nieuwe Atlas Theater.

Dat is duidelijk geworden na een eerste bespreking deze week tussen provincie, gemeente Emmen en theater. Welke voorstellingen en in welke vorm is nog een vraag, want het theater moet nu eerst nieuwe voorstellingen boeken. De actie is nodig omdat veel aanvragers vanwege de grote belangstelling achter het net visten.

Volgens directeur Jan Geert Vierkant van het nieuwe Atlas Theater wordt een poging in het werk gesteld om de nieuwe actie zoveel mogelijk te laten lijken op de oorspronkelijke actie van brede school en gemeente Emmen. Daarbij mochten schoolkinderen uit zeventien voorstellingen een keus maken en daar gratis met een van hun ouders naartoe. De actie ging echter ten onder aan het eigen succes: er was zoveel belangstelling dat honderden ouders en hun kinderen teleurgesteld afhaakten omdat de kaartjes op waren. Omdat telefooncentrale en website van het Atlas Theater vastliepen was er evenmin contact mogelijk met de schouwburg.

Geen ouders

Wethouder Wilms zei eerder in Dagblad van het Noorden zich niet voor te kunnen stellen dat alle 9000 leerlingen gratis naar het theater kunnen, maar dat wordt nu toch mogelijk gemaakt. Vierkant is nu bezig te bezien welke voorstellingen hij extra kan inkopen, bijvoorbeeld door op dezelfde dag een tweede voorstelling te plannen. Maar over één ding is hij duidelijk: ,,Ouders kunnen deze keer niet mee. Dat zou een verdubbeling van de kosten betekenen.’’ Er wordt de komende week verder bekeken hoe de kinderen de voorstelling het beste kunnen bezoeken, bijvoorbeeld als onderdeel van een schoolproject.

Provincie Drenthe en gemeente Emmen betalen de kaartjes samen, maar hoe de verdeling is moet nog bepaald worden. Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar wekte bij de opening van het Atlas Theater, bijna twee weken geleden, de indruk dat de provincie Drenthe een flinke duit in het zakje zou doen.

Wethouder Bouke Durk Wilms licht donderdagavond de gemeenteraad verder in, ook omdat de fractie van LEF! vragen gesteld heeft over de gang van zaken bij de gratis-kaartjesactie. Wethouder Wilms wist niks van die actie, zei hij eerder in Dagblad van het Noorden. LEF! vraagt zich af of dat normaal is.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.