Toch zonneschermen voor snikhete ouderenflat in Emmen

Er komen toch zonneschermen voor ouderenflat De Rietgors in de Emmer wijk Rietlanden. Wooncorporatie Domesta heeft daarvoor deze week toestemming gekregen van de Vereniging van Eigenaren (VvE).

Hoogbejaarden klaagden de afgelopen weken over de hitte in hun appartementen, ondanks maatregelen die ze hadden genomen zoals mobiele airco’s, verduisteringsgordijnen en het ophangen van lakens op de balkons. Ook in de overdekte galerij wordt het snikheet.

Geen toestemming

Wies Oudshoorn (87), Chris Telkamp (86) en COPD-patiënt Ietje Boonstra (65) namen het voortouw om handtekeningen in te zamelen, na maandenlang te hebben gepleit voor zonneschermen. Volgens hen wilde de VvE telkens geen toestemming verlenen.

Formeel moet de VvE in een officiële vergadering met zo’n voorstel instemmen, maar gezien de aanhoudende klachten deed verhuurder Domesta een beroep op de organisatie om per omgaande akkoord te gaan met het plan. Dat is nu gebeurd.

Bouwvak

Dat betekent niet dat de schermen er snel hangen. Niet alleen vanwege de bouwvak, Domesta moet ook beoordelen hoe de aanpak wordt geregeld. Normaal gesproken verleent de verhuurder toestemming, waarna de bewoner de plaatsing regelt en betaalt. Mogelijk wordt hiervan afgeweken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.