Toiletjuffrouw van Hema Assen krijgt koninklijke onderscheiding voor hulpprojecten aan de Molukken

Dochter Loes Talaksuru speldt het lintje op bij haar moeder Augustien Arends-Parinussa. Burgemeester Marco Out kijkt toe.

Mevrouw Augustien Arends-Parinussa uit Assen is zondag  t in het Duurzaamheidscentrum benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw Arends-Parinussa heeft 35 jaar terug de stichting Ine Ma Ate Hena opgericht. Via deze stichting realiseert zij uiteenlopende projecten op de Molukken zoals de aanleg van watervoorzieningen, het beschikbaar stellen van medicijnen en hulpmiddelen zoals rollators en krukken en de bouw en het herstel van kerken.

Geld van toiletbezoekers is voor de Molukken

Mevrouw Arends-Parinussa  is in  Assen bekend als dé toiletjuffrouw van de V&D en tegenwoordig de Hema. Deze functie vervult zij al jarenlang. Het geld van de toiletbezoekers komen ten goede aan de activiteiten van de stichting op de Molukken.

Voor de projecten van de stichting koopt  Ine Ma Ate Hena spullen lokaal in. Arends-Parinussa vliegt dan  naar de Molukken om er persoonlijk op toe te zien dat het geld goed wordt besteed.

De koninklijke onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Marco Out. De bijbehorende versierselen werden opgespeld door haar dochter Loes Talaksuru.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe