Ton Sleeking stapt uit raad Emmen

Het PvdA-raadslid en voormalige wethouder van Emmen Ton Sleeking stapt per direct uit de politiek.

Ton Sleeking (61) aanvaardt deze week een baan in de organisatie van Vierkant voor Werk en die laat zich volgens PvdA-fractievoorzitter Raymond Wanders niet combineren met het raadslidmaatschap.

Ton Sleeking was bijna 20 jaar actief in de Emmer politiek. In 1997 trad hij toe tot de gemeenteraad en in 2006 werd hij wethouder voor de Partij van de Arbeid. Hij legde twee jaar geleden na de verkiezingen die post neer, omdat de PvdA nog maar één wethouderszetel overhield. Die was voor Bouke Arends.

Volgens Wanders gaat de fractie de positief-kritische blik van Sleeking missen. “Zijn gedrevenheid en sociaal bewogenheid maakten hem een zeer waardevol lid van de fractie. Ook de typische invalshoek die hij soms koos, droeg bij aan een evenwichtige besluitvorming in de fractie.”

Sleeking kijkt met veel plezier terug op zijn periode in de gemeentepolitiek, zegt hij: ” Ik heb van jongs af geleerd dat je talenten krijgt om anderen op welke manier dan ook te kunnen helpen.. De 34-jarige Guido Rink, docent Nederlands en handballer bij Hurry Up, neemt de opengevallen plaats in de fractie van de PvdA in.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.