Ton voor verbetering terrein CH De Wolden

Vier nieuwe projecten in gemeente De Wolden ontvangen een bijdrage uit de subsidiepot Intitiatiefrijk De Wolden. In totaal wordt er 145.650 toegekend aan projecten die de leefbaarheid in de gemeente vergroten.

Het grootste deel van de subsidies gaat naar de paardensport. Gemeente De Wolden wil zich profileren als paardensportgemeente en twee van de aanvragen pasten binnen dat plaatje.

Een ton voor CH De Wolden

In aanloop naar het EK Young Riders in 2019 wil CH De Wolden het paardensportterrein in Veeningen uitbreiden en verbeteren. De gemeente draagt daar 100.000 euro aan bij. ,,Bij veel regen wordt de ondergrond ook in de stallen behoorlijk nat”, licht wethouder Jan ten Kate het besluit toe. ,,Er staat voor kapitalen in die stallen tijdens CH de Wolden, dus dan wil je dat die ondergrond voor de dieren zo goed mogelijk is.”

Ook paardrijvereniging De Vrederuiters uit Ruinen gaan aan de slag met het verbeteren van hun terrein. Zij krijgen 37.250 euro voor de aanleg van een all weather-bodem en het organiseren van andere activiteiten zoals beachvolleybal.

Geld voor Veeningen en Fort

Plaatselijk Belang Veeningen krijgt 4000 euro voor de plaatsing van vijf cultuurhistorische borden. Die worden geplaatst in het Groene Hart en Oud Veeningen. In Fort gaan dorpsbewoners aan de slag met het opknappen van de grote zaal in het dorpshuis. Een deel van de kosten wordt met 4100 euro van Initiatiefrijk De Wolden betaald.

‘Geld moet niet op’

Initiatiefrijk De Wolden werd in 2015 opgezet. Inmiddels hebben zo’n zestig projecten geld ontvangen. ,,Dit keer hebben we geen aanvraag geweigerd”, zegt burgemeester Roger de Groot. ,,Deze vier projecten passen in het plaatje. Het is niet dat we zo maar alles goedkeuren omdat we er geld voor beschikbaar hebben. Het geld moet niet per se op.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.