Trainingsvelden dorpsclubs Hoogeveen onder de loep

Wethouder Jan Steenbergen gaat met de voetbalclubs in Pesse, Elim en Hollandscheveld onderzoeken hoe de trainingsvelden verbeterd kunnen worden.

Dat gebeurt op aandrang van de fracties van PvdA, Gemeentebelangen, VVD en D66. Ze willen dat de trainingsvelden van sv Pesse, sc Elim, HODO en de vv Hollandscheveld, vooral bij regenachtige omstandigheden, goed bespeelbaar blijven zodat deze dorpsclubs niet steeds hoeven uit te wijken naar verenigingen in de plaats Hoogeveen.

Bij dat onderzoek, zo willen de partijen, moet de optie van kunstgras ook bekeken worden. Kunstgras is een felbegeerde wens van de dorpsclubs. De VVD wilde voor elk van de dorpen een kunstgrasveld. Maar dat voerde het college te ver. De dorpsclubs trokken onlangs gezamenlijk aan de bel over de belabberde staat van veel grasvelden. Het lijkt soms meer op een slecht onderhouden akker, schreven de clubs, ‘waarbij spelers eerder een graspol wegschieten dan de bal’.

Wethouder Jan Steenbergen (Gemeentebelangen) erkent dat de kwaliteit van de trainingsvelden van de dorpsclubs te wensen overlaat. ,,Er moeten toch wel veel trainingen worden afgelast.’’ Hij wil met de clubs afzonderlijk in gesprek over ‘verbetering van de faciliteiten’ van deze velden. ,,Wedstrijdvelden van kunstgras zijn overbodig.’’ Volgens Steenbergen worden wedstrijden slechts sporadisch afgelast. ,,Deze gemeente ligt zelfs ver onder het gemiddelde van de afdeling Noord.’'

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.