Treinen rijden langzamer bij onbewaakte overweg Hooghalen waar op 22 mei een dodelijk ongeluk plaatsvond

Bij een botsing tussen een trein en een tractor met oplegger op een onbewaakte spoorwegovergang bij de Beilerweg in Hooghalen (Drenthe) is de machinist overleden en er vielen meerdere gewonden. ANP: Roland Heitink

NS en ProRail stellen binnenkort een tijdelijke snelheidsbeperking in bij de onbewaakte spoorwegovergang in Hooghalen waar op 22 mei een dodelijk ongeluk plaatsvond.

NS en ProRail stellen snelheidsbeperking in bij overweg spoorongeluk Hooghalen. Dat wordt gemeld op deze website .

Bij het ongeval botste een NS-trein op een trekker met oplegger. De 58-jarige machinist kwam daarbij om het leven en enkele reizigers raakten gewond.

Hekken bij overweg staan vaak open

Bij de onbeveiligde overweg in Hooghalen staan hekken die ervoor moeten zorgen dat onbevoegden geen gebruik kunnen maken van de overweg. Machinisten hebben vastgesteld dat de hekken bij Hooghalen vaak open staan. Hierdoor kunnen mensen gebruikmaken van de overweg.

 De openstaande hekken geven treinmachinisten een onveilig gevoel. Daarom wordt de snelheid van treinen beperkt tot 90 kilometer in plaats van de gebruikelijke 160 kilometer per uur.

Vakbond vindt 90 kilometer nog te snel

Als het aan vakbondsbestuurder Wim Eilert van VVMC, de vakbond van rijdend personeel had gelegen dan was de snelheid van de treinen ter hoogte van Hooghalen nog verder omlaag gegaan. ,,Ook met 90 kilometer kun je een flinke aanrijding krijgen."

ProRail wil de overweg bij Hooghalen, waar het tragische ongeval heeft plaatsgevonden, definitief opheffen. De toedracht van het treinongeluk wordt nog onderzocht.

menu