Tromgeroffel: dit zijn de mogelijke opvolgers van de Krokettenkoning

Meer horeca, maar minder kroegen ANP

Striethouldt catering uit Westerbork, Hotel-restaurant Brinkzicht in Vledder en de Bonte Wever in Assen zijn in de race voor de titel Meest Markante Horecaondernemer van Drenthe.

Mariëlle Striethouldt hoorde woensdagochtend van de nominatie. ,,We zijn opgegeven, dat hebben we niet zelf gedaan. Twee weken geleden hoorden we dat we in de race waren. Dat je vervolgens tot de drie genomineerden behoort is een leuke verrassing. We hebben vermoedens over wie ons heeft opgegeven, maar ik heb hier en daar rondgevraagd en iedereen ontkent in alle toonaarden."

'Geen uitdaging uit de weg'

Brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland zoekt iedere twee jaar naar de meest markante ondernemer van de regio. ,,Iemand die erbovenuit springt”, omschrijft Sandra van den Es van de ‘Meest Markant Commissie’. ,,Een bedrijf dat iets bijzonders doet en een ondernemer die dat weet over te brengen." Genomineerden moeten daarnaast financieel gezond zijn en minimaal vijf jaar bestaan.

Striethouldt Catering uit Westerbork bestaat 25 jaar en verzorgt de catering op veel Drentse evenementen, waaronder Retropop, de TT en het Blues Festival in Grolloo. ,,Wat ons het meest markant maakt? Pfoe, dat moeten mensen maar beslissen", zegt Striethouldt. ,,Wij doén alles, zeggen nooit nee. We gaan geen uitdaging uit de weg.”

Een komende uitdaging is de catering op het Bluesfestival en Retropop. ,,Dat valt op dezelfde dag en dan moet er vanalles tegelijk. Heel leuk, maar ook een hele organisatie”, lacht Striethouldt.

Vakjury

De drie genomineerden krijgen begin juli bezoek van een vakjury, met daarin onder andere Ton Duivenvoorden, de regiovoorzitter vanuit Horeca Nederland, gedeputeerde Henk Brink en winnaar van de vorige verkiezing, ‘krokettenkoning’ Rien Prinsen uit Nieuw-Weerdinge.

Prinsen won de verkiezing twee jaar geleden. In zijn snackbar in Nieuw-Weerdinge verkoopt hij kroketten met de meest uiteenlopende vullingen (verse truffel, zalm). De jury vond zijn kroketten 'Michelinsterwaardig' en roemde hem om zijn passie en bevlogenheid.

De jury maakt 25 september bekend wie er deze keer met de titel vandoor gaat. De verkiezing draait om de eer en de publiciteit. De winnaar doet mee aan de landelijke verkiezing. De uitslag daarvan volgt tijdens horecavakbeurs Horecava in januari 2019.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe