Truckpoint niet naar Assen

Afgelopen zomer wachtte het conceptcontract alleen nog op een handtekening. Inmiddels is duidelijk dat Truckpoint definitief afziet van een vestiging op het bedrijvenpark Assen-Zuid.

Truckpoint Nederland biedt een compleet pakket aan truckgerelateerde faciliteiten voor de chauffeur en de auto. Dit varieert van tanken, parkeren, wasstraat en onderhoud tot een grote shop, restaurant en sanitaire voorzieningen voor de chauffeurs.

Over de vestiging werd al geruime tijd onderhandeld. Medio oktober kwam Truckpoint met een uitgekleed plan waarin B en W zich stedenbouwkundig en ook qua economische uitgangspunten niet meer konden herkennen. Truckpoint is hierop een ultimatum gesteld dat 1 januari afloopt.

Expoitant Jorgen Kruit van Truckpoint uit Emmen zegt dat het plan inmiddels volledig van de baan is. ,,Wij hebben er wat eigen rekenmethodieken op los gelaten en Assen zakt door de marktontwikkelingen nu door de ondergrens. De locatie is voor ons niet interessant meer.'' Dat besluit heeft, zo zegt hij, niet te maken met het al of niet bouwen van een FOC nabij het bedrijventerrein.Truckpoint heeft nu een vestiging namelijk aan de A37 bij Emmen. Daar werken ruim veertig mensen. Volgens Kruit wordt ook een Truckpoint gebouwd In Deventer. ,,Dat gaat door. En we zijn nog met diverse gemeenten in gesprek.''

Foto: Archief DvhN

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.