Tussen Coevorden en Zuidlaren komt de Hunebed Highway

Frankrijk heeft de Route Napoleon, Amerika heeft de legendarische Route 66. En binnenkort kun je in Drenthe over de Hunebed Highway rijden.

De N34, de provinciale weg tussen Zuidlaren en Coevorden ondergaat op 9 juli een naamsverandering. Daarvoor komt staatssecretaris Mona Keijzer naar Drenthe. Zij gaat de weg samen met Drentse gedeputeerde Henk Brink omdopen. Binnenkort komen langs de weg borden met een logo.

Toeristische imago

Met Hunebed Highway moet het toeristische imago van het Hondsruggebied verder worden opgekrikt. ,,Het bekt goed en de vlag dekt de lading’’, vindt Brink. Van de 53 hunebedden in Drenthe staan er 47 aan de N34. ,,Zie het maar als een toeristische impuls met het doel meer bezoekers naar het gebied te trekken.’’

Directeur van het Hunebedcentrum in Borger, Hein Klompmaker, spreekt van een ‘prehistorische A1’ en ook Cathrien Posthumus, manager van De Hondsrug UNESCO Global Geopark, is enthousiast. ,,De Hunebed Highway is een eerste stap in een belevingswereld. Langs de weg moeten zo veel mogelijk elementen zoals zwerfkeien komen die het imago versterken.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.