Tussentijdse opvang statushouders Eelde uitgesteld door geldgebrek

De gemeenten Tynaarlo, Aa en Hunze, Emmen, Midden-Drenthe en Noordenveld komen 83.000 euro tekort voor de tussentijdse opvang van statushouders.

De vijf gemeenten werken samen om statushouders, vluchtelingen met een verblijfsvergunning, tijdelijk op te vangen in het oude pand van de Dutch Flight Academy in Eelde. Ze verblijven daar tussen de zes en twaalf maanden totdat ze een woning van de gemeenten toegewezen krijgen.

Het tekort is ontstaan doordat de bijdrage van het COA voor tussentijdse opvang dit jaar lager uitvalt. Mede door het gat in de begroting is de komst van de statushouders uitgesteld tot 1 juli. Dat zou in eerste instantie 15 juni zijn. ,,Door het tekort konden we het huurcontract nog niet tekenen, waardoor de verbouwing later start’’, zegt Berend Kupers, woordvoerder van de gemeente Tynaarlo.

De gemeenten hoesten nu samen het bedrag op, zodat het project door kan gaan. Het bedrag verschilt per gemeente en is afhankelijk van het aantal statushouders dat zij opvangt. Tynaarlo heeft de provincie gevraagd een bijdrage te leveren aan het financieringstekort.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.